Share on Facebook45Share on Google+0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Hatalmas iparág a tesztek fejlesztése és értékesítése, de maga a munkaerő toborzás-kiválasztás is. Ráadásul a legtöbb vezető számára cseppet sem könnyű dolog jó munkatársat találni, és a sok jelölt közül a legjobbat kiválasztani, így nem csoda, hogy óriási az igény bármilyen segédeszközre, mankóra, amely révén a munkaadó sikeresebben tud választani.

Az ember azonban nem gép, nem lehet rajta mindent mikrométer pontossággal megmérni, és a viselkedését, teljesítőképességét sem lehet 100%-osan előrejelezni. Pedig annyi kiválasztási módszer létezik, sőt, egyre újabbakat találnak ki a világ jobbik felén, de azt kell mondjam, hogy tuti módszer nem létezik. Pontosabban ismerek egy tesztet, ami 100%-os, de azért egy kis baj van vele, mert olyan, mint az esemény utáni tabletta…

Ettől függetlenül a teszt 100%-osan működik, egyszerű, mint a szög, csak tudni kell mit kezdeni az eredményével!

Nem akarom csigázni tovább az érdeklődésed, ezért elárulom, de könnyen lehet, hogy csalódott leszel, hogy mi is ez.

Az a bizonyos pillanat, amikor minden álarc lehull

Ez a teszt nem egy pszichológiai teszt, hanem egy bizonyos momentum, amikor van esélyed megismerni embertársad, legyen az munkatársad, barátod, vagy szerelmed, a pillanat, amikor minden álarc lehull.

Ez pedig nem más, mint amikor meg kell válni tőle!

Az élet egy nagy igazságtalansága ugyanis, hogy a normális, jó emberektől rendkívül könnyű és egyszerű megszabadulni, míg a fejben nem teljesen épeszűektől meg nehéz. Minél betegebb mentálisan, annál nehezebb!

Ha vezetőként meg akarsz válni egy munkatársadtól, és már előre attól tartasz, hogy milyen nehéz lesz, mert balhézni fog, fenyegetőzni Nav feljelentéssel, Munkaügyi Bírósággal, ecetera, akkor tudat alatt már el is ismerted, hogy az illető mentálisan nem kerek.

Kár itt szépíteni, egyszerűen vannak emberek, akiktől nem lehet szépen elválni! Sem a munka terén, sem a magánéletben. A magánélet még talán durvább, nekem is volt ifjú koromban olyan párkapcsolatom, ahol az ex-kedves öngyilkossággal fenyegetőzött, ha elhagyom, de a többit le sem merem írni, mert beleillene egy jó kis hollywoodi thrillerbe…

Amit érzelmi zsarolás terén be lehet vetni, azt mind bevetette!

Szerencsémre már akkor tudtam, hogy az ilyen embert egyrészről nem kell komolyan venni, másrészről minél hamarabb kipucoljuk az életünkből, annál jobb, neki is, nekünk is.

Munkakör átadása

Miért van az, hogy ha munkavállalóként úgy mész el a cégtől, hogy folyó ügyeid, kapcsolataid összefoglalod egy írásos anyagban, pl. írsz 20 oldalt, akkor annak a csodájára járnak, pedig ez lenne a teljesen normális.

Vajon miért van az, hogy a multik jó részénél, ha valakitől megválnak, akkor 10 perce van összeszednie a dolgait, és a biztonsági őr kíséri ki a kapun kívülre, meg sem próbálják letöltetni vele a felmondási időt, esélyt adva, hátha az illető korrekt módon megy el?

Mert lehet ezért szidni ezeket a vállalatokat, de egyet érdemes átgondolni, hogy vajon miért csekednek így? Elárulom, precedens alapon. Korábban annyiszor megjárták ez ügyben, hogy már meg sem próbálnak kockáztatni, mert ugye a multi cégkultúra egyébként is eléggé kockázatkerülő…

Szóval, nincs mit szépíteni, ha máskor nem, az elválás pillanatában biztosan megtudod, kivel kötötted össze addig az életed, mert ilyenkor minden álarc lehull, és aki ott marad, az gyakran nem az, akit te megismertél, hanem az, akivel VALÓJÁBAN együtt éltél vagy együtt dolgoztál…

Share on Facebook45Share on Google+0Tweet about this on TwitterEmail this to someone