Rólam

Cseh Andrea

Cégvezetőket segítem új munkatársak kiválasztásában, hogy felelősen tudjanak jó döntést hozni.

Dummy Image
bio

Szakmai háttér

Eredeti végzettségemet tekintve pszichológus vagyok. Néhány évet dolgoztam is ebben a szakmában. Megszereztem a klinikai szakpszichológus diplomát, elvégeztem a terapeutaképző tanfolyamot, és hallgatója voltam egy sor szakmai szemináriumnak. Jó úton haladtam afelé, hogy a klinikai pszichológia területén magasan kvalifikált szakember legyek, de mégsem ezt az utat választottam.

Már pszichológusként is többször közel kerültem az üzleti élethez: először belekóstoltam a magánrendelés egyéni vállalkozós világába, majd elvállaltam a kollégákkal együtt létrehozott alapítvány ügyvezetését. Magam számára is ekkor derült ki, hogy érdekel, vonzónak találom és boldogulok is a „biznisz” területén.

Szerencsésnek mondhatom magam, mert az országunkban a 90-es évek során végbement változások lehetőséget teremtettek számomra, hogy egy teljesen új területen kezdjek dolgozni, ahol párosíthattam a „bizniszt” a pszichológiával. HR-es lettem egy minden szempontból kiemelkedő cégnél: a Westel 900 GSM Rt-nél (manapság T-Mobil néven ismert cég). Rengeteget tanultam: gyakorlatban az amerikai kolléganőmtől, elméletben a „KÖZGÁZ” Egyetem HR posztgraduális képzésén.

A gyermekneveléssel töltött évek után „multi” helyett a kkv-k világába kerültem. Megismertem az üzleti élet ezen szegmensének számtalan előnyét és hátrányát, megtapasztaltam a fellendülés szárnyat adó energiáit és a leépítés romboló kínjait, találkoztam lelkes és kiábrándult munkavállalókkal, dolgoztam elkötelezett, szorgalmas és kiégett munkatársakkal.

Néhány éve egy létszámleépítés során megszűnt a munkaviszonyom. Ez a tény adott lendületet ahhoz, hogy már csak azzal foglalkozzak, ami a korábbi tevékenységeimből igazán a legközelebb áll hozzám: az új munkatársak kiválasztásában segítsem a vezetőket.

22

Év tapasztalat

'90-es években váltam HR-essé.

1000

Toborzás és kiválasztás

22 éve segítem a vezetőket új munkatársak kiválasztásában.

100%

elkötelezettség

Számomra ez a legvonzóbb szakma.

Olvasd szakmai blogunkat,

amit ma már sok ezren kísérnek figyelemmel, ez által a legolvasottabb ilyen témájú blog Magyarországon.

Célok

Küldetés

Hiszem, hogy csak az tud felelősen jó döntéseket hozni ezen a területen, aki a tankönyvben tanultakat élettapasztalattal tudja párosítani. A bemutatkozásomból látható, hogy a tapasztalatokat különböző területekről gyűjtöttem, de a megfelelő iskolákat is elvégeztem. Mindezekkel a tarsolyomban örömmel vágok bele minden új keresési folyamatba.

Oszd meg a cikket egyik ismerősöddel!