Vállalkozásfejlesztés előadás
Mi vállalkozásod fejlődésének legnagyobb akadálya és hogyan küzdd le?
avagy mi az a konkrét akadály, amely miatt a vállalkozók többsége 2x annyit dolgozik, mint kellene!

Ezt sehol sem tanítják!

Nem kertelek

30 év szakmai tapasztalat, és több, mint 1.000 ügyféllel való közös munka után bátran ki merem jelenteni: vállalkozásod fejlődésének legnagyobb akadályai csak a fejedben léteznek!

Szomorú, hogy ezen akadályok nagy részét sehol nem tanítják, így jórészt magadnak kell menet közben, nem kevés veszteség és vesződség után rájönnöd. De ahogy a sportban is csak egy bizonyos szintig lehet eljutni edzők, segítők nélkül (amatőr szintig), ugyanígy igaz ez az üzleti életre is.

NEM FOGSZ TUDNI RÁJÖNNI EGYEDÜL

Hiába tanulsz, fejleszted magad, minden akadályra nem fogsz tudni rájönni egyedül, arról nem is beszélve, hogy egyáltalán felismered-e adott helyzetben, hogy egy bizonyos akadállyal állsz szemben, és azt hogyan kellene leküzdened?

Mondok egy szemléletes példát, ami bizony nagyon sok vállalkozóra, de a munkatársaikra is igaz. Ha egy forró fazék vízbe beleraksz egy békát, akkor azonnal kiugrik. Ha azonban langyos vízbe rakod, és lassan melegíted fel, akkor észre sem veszi és egyszer csak megfő!

Az elmélet ugyan vitatott, mármint a békával, de az ember mentálisan így működik, az egymás után következő kis változásokat nem nagyon érzékeljük, amíg már nem nagy a baj! És ez a mostani helyzetben, amikor a lakossági rezsi drasztikus növekedése miatti keresletcsökkenés java még csak most jön, létkérdés lehet a vállalkozásod számára!

KÜZDESZ, DE NEM TUDOD MIVEL?!

Vagyis belülről nem fogod mindig látni, hogy változtatnod, egy új szintre kellene lépned, mert belülről minden más, mint kívülről. Arról nem is beszélve, ha olyan akadályokkal küzdesz, amiket nem is ismersz, akkor csak azt érzed, hogy küzdesz, de nem tudod mivel és miért, sőt, inkább küszködsz!

Pl. az egyik fontos akadály, hogy nem ismered a vállalkozások fejlődési fázisait, és nem tudod pontosan, hogy most éppen melyikben is vagytok.

Jaj annak, aki benézi, hogy melyik fázisban van, mint az a szülő, aki egy tinédzsert cumival szeretne motiválni! Pedig az, hogy egy milliárdos cégben még mindent a cégtulajdonos dönt el, hogy nélküle senki nem tud megcsinálni semmit, legalább ilyen abszurd!

De a fejlődési fázisok nem ismerete csak az egyik kritikus akadály, ezen kívül van még 9 másik!

20 éve foglalkozom a vállalkozások növekedése során fellépő akadályok elhárításával, és ezek közül is kiemelkedik a 2014 nyarán Forbes Magazin címlapos Mannaszappan.hu.

A Mannaszappan 4x növekedésének titka

A tudatosan végzett cégépítésnek köszönhetően, amit a Manna 1,5 éves korában kezdtünk, 4 éves korára már menedzsment irányítja a céget, és a tulajdonos csak stratégiai ügyekkel, beruházásokkal, fejlesztésekkel foglalkozik, napi ügyekkel nem.

De a legfontosabb, hogy a Manna akkor érte el a legnagyobb növekedést (egy éven belül 4x-es, 35-ről 125 főre!), amikor Emil már nem volt benne a napi irányításban! Pontosabban nem tudta volna ezt elérni, ha még a “jól bevált” egykezes módon akarta volna megoldani a forgalom növekedésével együtt járó problémákat!

Összeségében 6 év alatt épült fel egy olyan 8 országban működő, sikeres vállalkozás, amely 7. évében a tulajdonos nélkül is képes volt továbbműködni, mert 1 évre családosan külföldre költöztek!

Egy kérdés van csak ezek után: te is meg akarod csinálni 6 év alatt, vagy ráérsz 30 év alatt?

ÉN SZERETNÉK MINÉL TÖBB ILYEN SIKERSZTORIT AZ ORSZÁGBAN,
GYERE EL AZ ELŐADÁSOMRA ÉS MEGMUTATOM A MEGOLDÁST!
Ez az előadás

Kinek szól?

VÁLLALKOZÓ HÖLGYEKNEK

akiknek már komoly cégük van, de körmükre ég a sok munka, már évek óta napi 10 órákat dolgoznak, mégsem érik el a kitűzött célokat, nem tudnak továbblépni, és igazán komoly fejlődést produkálni. Az előadásomon megmutatom azt az akadályt, amely a legtöbb vállalkozást akadályozza a fejlődésben, de különösen a hölgyek vezette vállalkozásoknál fordul elő, és a most következő nehéz időkben a túlélést jelentheti a megoldása!

Vállalkozást tervező hölgyeknek

nem gond, ha még nincs vállalkozásod, csak még tervezed, mert itt olyan ismereteket kaphatsz, amelyek kritikusak lehetnek leendő vállalkozásod indításának és a felfutás gyorsasága szempontjából.

Egy kérdés van csak, mi a buktató?

Buktató az van, összesen 17 olyan kritikus akadályt találtam az évek során, amelyek mindegyike külön is megakadályozhat a sikerben, de az előadáson most ezek közül is a legfontosabbról lesz szó. Egyébként van már egy ~4 órás online videó tréningem, ahol 10 akadályt mutatok be részletesen a 17-ből, be is mutatok pár véleményt azoktól, akik elvégezték:

“Ha nem találom meg ezt a honlapot, akkor biztos belefulladtam volna az egykezes irányításba….. Sosem tudtam, hogy fogok kikerülni a mókuskerékből…  Nagyon köszönöm, hogy ráébresztettél miért nem tudok fejlődni…” Fehér Ágnes, Vesto Trans

 

“A fejlődési fázisokban magamra ismertem, hogy épp egy szintugrás előtt lépünk. Ez a “visszajelzés” mindenképp erőt ad. Az értékesítési vezetőmmel sikerült közös alapot létrehoznunk a videók miatt. Nem akarom, hogy a vállalkozás túlmutasson rajtam, vezetőn. A munkaerőpiaci helyzet elkeserítő. Nem is tudtam nagyon aludni az éjjel, mert agyaltam.

Arra jutottam még szélesebb körben és mértékben fogom kifejezni megbecsülésem azon emberek felé, akikkel 2018 eredménye létrejött. Szóval az anyag rávezetett, hogy nem a zsebem kell néznem, hanem hosszútávon kell gondolkodnom. Ezek az emberek lesznek a jövőbeli eredményes működés, vagy egyáltalán a cégem működésének záloga. Nagyon színvonalas volt az oktatóanyag sorozat. Gratulálok hozzá. Szeretnélek hamarosan személyen is megismerni egy képzésen, ugyanis véleményem szerint érik egy tréning.” Kiss Csaba, Colorinpress

 

“Szerintem ez így tökéletes a célját tekintve. Megerősített és új gondolatokat adott. Volt olyan előadás, amelyiket kétszer is megnéztem. Nagyon jókor jöttek nekem ezek a videók. Nagyon megerősítettek, hogy milyen irányba kell mennem, és további gondolatokat adott nekem.” Alkér Orsolya, Magánpénzügyi Akadémia

 

“Meglepően jó minőségű és korrekt volt az anyag ahhoz képest amikkel a magyar piacon találkoztam, szóval csak így tovább 🙂” Cseh Tamás, Allwin Informatika Kft.

 

“A 10 részes videó tanfolyamot nagyon hasznos anyagnak tartom. Sok olyan dolgot megtudtam belőle, ami segíthet a fejlődésben. Gondoltam, hogy nagyobb szerepet kell szánnom a termelékenység és a kontrollingra, nem elég csak a cash flowt figyelni. Minden nagyon egyértelműen, egyszerűen, lényegretörően volt megfogalmazva, így bár a könyvelés nem az én asztalom, ott sem merült fel kérdés. Sokkal érhetőbb volt minden videó, mivel konkrét példákon mutattad be az adott akadályokat. Személy szerint csak gratulálni tudok! Mihamarabb szeretnék időt szakítani a következő online tananyaghoz, esetleg személyes tréningre.” Bordács Balázs, BGB Solution s.r.o.

 

“Nagyon tetszett az egész tanfolyam. Velős, lényegre törő és azt hiszem ez nagyon sok kisvállalkozásnak akár az életét is megmentheti. Egyik ismerősöm – akivel közösen hallgattam hangoskönyvként – azt is felvetette, hogy oktatási anyag is lehetne mindazon diákoknál, akik vállalkozási ismereteket tanulnak. Nagyon örülök, hogy van ma ilyen ember Magyarországon, aki a problémák megfogalmazásán túl a kiutat is megmutatja. Köszönjük.” Schlakker Edit, Medence Művek Kft.

Nem lehetetlen leküzdeni mind a 10 akadályt!

de megmutatom a LEGFONTOSABBAT, amely megoldása kulcsfontosságú lesz a következő időszakban

Az előadás

Részletei

Vendel Irodaház

1096 Budapest, Vendel u. 11.

Parkolás

Parkolás az utcán, fizetős 8:00-20:00-ig

Megközelítés

Klinikák metrómegállótól 5 perc séta

Időpontja

2022. október 26. szerda 17:30

Hossza

Előadás 17:30-18:30-ig, utána akár 1 óra a kérdésekre

Típusa

Kis létszámú (max. 20 fő), ezért van lehetőség kérdezni

Milyen kérdésekre kapsz választ az előadáson?

  • Mi a legfőbb különbség egy igazi vállalkozó és az önfoglalkoztató között avagy valójában miért magánvállalkozó a legtöbb cégtulajdonos?
  • Mi a legfőbb oka annak, hogy a legtöbb cégtulajdonos képtelen kikerülni a napi taposómalomból?
  • Egyáltalán ki alkalmas vállalkozónak, cégtulajdonosnak?
  • Milyen fejlődési fázisokon megy végig minden vállalkozás, ha tudsz róla, ha nem?
  • Milyen akadályok vannak az egyik fázisból másikba való átlépés útjában?
  • Melyik fejlődési fázisból hogyan lehet továbblépni a következőre?
  • Cégtulajdonoson is túlnőhet a kabát, van-e ellenszer?
  • Mit tanulhat egy cégvezető a profi pókerjátékosoktól?
Kelkó Tamás
vállalkozásfejlesztő

Kelkó Tamás

Előadó

A 1993 óta több, mint 1.000 cégnek dolgoztam, ez alatt hihetetlen sok mindent láttam a gyakorlatban működni és nem működni. Világpiacon is versenyképes termékkel rendelkező vállalkozások százait láttam elakadni amatőr hibákon, és leragadni kisvállalkozói szinten (10-30 fős méret), miközben 15 év alatt a nemzetközi piacon akár 1.000 fős vállalattá is kinőhették volna magukat.

Mi szükséges ahhoz, hogy ne kelljen napi 12 órát robotolnod a saját vállalkozásodban a céged mégis jobban fejlődjön, mint eddig bármikor? És a közelgő nehéz időket is gond nélkül átélje? Az előadásomban megmutatom azt a legfontosabb akadályt, amely megoldása nélkül előbb-utóbb szétesik a céged, vagy pedig te magad!

Ezt az akadályt ugyan sok helyen tanítják, valahogy mégsem jut el a kisvállalkozók többségéhez, pedig a következő időszakban a túlélésük múlik rajta.

Részvételi díj

Mivel 2019 óta nem tartottam sem tréninget, sem előadást, ez most a Covid utáni visszatérésem. Ez alkalomból a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Jelentkezés