Rólam

Kelkó Tamás

Segítek megtervezni és felépíteni azt a csapatot, amellyel nagyságrendi ugrásra lesz képes a cég.

Kelkó Tamás
bio

Szakmai háttér

Eredetileg Csehországban tanultam autógépész mérnöknek, és mint megrögzött műszaki/reál mentalitású ember, ehhez képest már 1993 óta humán területen dolgozom. Ebből közel 7 évet “fejvadászként”, majd 1999 óta stratégiai tanácsadó, szervezetfejlesztő és hr szakértő egyfajta “elegyeként”.

Alapvetően dinamikusan fejlődő kis- és középvállalatok (növekedésükből adódó) személyzeti és szervezeti problémáit segítem megoldani, pl. segítek megtervezni és felépíteni azt a csapatot, amellyel nagyságrendi ugrásra lesz képes a cég.

A 90-es években főleg multinacionális cégeknek, bankoknak, informatikai cégeknek dolgoztam, 1999 óta pedig kifejezetten kis- és középvállalkozásoknak segítek növekedésük elősegítésében, a tulajdonos “egykezes irányításból” való kiszabadításában, középvezetői csapatuk kiépítésében, kulcsemberek toborzásában és integrálásában.

A gyakorlatban azt láttam, hogy a kiváló eredmények elérése érdekében a HR, a szervezetfejlesztés és a cégstratégia elválaszthatatlan egymástól, hiszen a legjobb munkatársak is csak szerencsétlenkednek egy rossz struktúrában, egy rossz feladatleosztásban, míg a közepesek is képesek megtáltosodni egy jól kialakított rendszerben.

A szervezetfejlesztői hátterem miatt egészen másként látok rá a HR-re, sokkal jobban cégvezetői szemmel, az az rendszerben és összefüggéseiben nézem a vállalkozás más részeivel, ezért egy relatíve egyszerű munkakör (pl. ügyfélszolgálati operátor) és betöltője esetén is világosabb számomra, hogy mennyire fontos a vállalkozás fejlődése, üzleti sikere szempontjából, magyarul mi múlik rajta?

Szakmailag sok tekintetben más véleményen vagyok, mint a hivatalos humánerőforrás oktatás vagy akár a szakma fő irányvonala. Munkám során számomra kizárólag a gyakorlati működőképesség az első számú szempont (ezért vagyok a munkámban teljesen ideológia és szakmai irányzat mentes, habár sokféle ideológiából és szakmai irányzatból tanultam rengeteg értékes dolgot), és ezen a próbán elég sok, akár tömegesen is elfogadott, divatos elmélet elvérzik, például a személyiségalapú munkaerő kiválasztás, a “különböző motiválási technikák”, továbbá az oly megszokott “profilkészítés” módszertana.

25

Év tapasztalat

1993 óta dolgozom humán területen. Ebből 7 évet fejvadászként, 1999 óta pedig stratégiai tanácsadóként Magyarországon.

1000

Elégedett ügyfél

Az elmúlt 25 évben több mint 1000 elégedett ügyfelem volt.

89

Tréning & Előadás

Számos tréninget, előadást tartottam és egyre több külső helyszínre hívnak meg mint vendég előadót.

Erről a blogban elég sokat írok,

amit ma már sok ezren kísérnek figyelemmel, ez által a legolvasottabb ilyen témájú blog Magyarországon.

hobbi

Szabadidő

Szabadidőmben sokat olvasok, mert elsőszámú hobbim a munkám, továbbá intenzíven érdekel az egészséges táplálkozás, a személyiségfejlesztés, mindemellett versenyszerűen sportolok, motokrosszozom.

Ez egy olyan extrém sportág, ahol szintén szükség van mindkét (humán és műszaki) énemre, továbbá dacára, hogy technikai sport, nagyon kemény állóképességet és fizikumot követel (a profikat nem véletlenül triatlon edzők készítik fel).

Mindemellett nemcsak az egyébként világszínvonalú edzőmtől, hanem az edzések és a versenyek során is sok olyat tanulok, amit meglepően jól tudok kamatoztatni a munkámban. Az életem az óta kerek, mióta az intenzív szellemi munkát kiegészítem egy kemény fizikai igénybevételt támasztó sporttal.

Oszd meg a cikket egyik ismerősöddel!