Rólam

Polló László

Küldetésem, hogy a hazai közepes méretű cégekben a termelékenység emelkedjen.

Dummy Image
bio

Szakmai háttér

Eredeti szakmám okleveles erősáramú villamosmérnök, a Budapesti Műszaki Egyetemen végeztem. A 80-as években villamos berendezések üzembe helyezésével, kis- és középfeszültségű villamos készülék fejlesztéssel, villamos- és gépipari technológia készítéssel, beruházással foglalkoztam. Legmagasabb beosztásomban egy nagy villamosipari gyár főkonstruktőre, főosztályvezetője voltam (VBKM Transzvill Gyár).

Később váltottam a magánszektorba, alkalmazottként voltam számítógép programozó, rendszerszervező, rendszertervező. Az ezt követő 15 évben önálló cégeket alapítottam számítógép hardver és szoftver fejlesztésre, gyártásra és kereskedelemre, s fejlesztettem fel azokat milliárd forintot meghaladó éves árbevételig. Eközben mindvégig az általam alapított cégeknek ügyvezetője, majd részvénytársasággá alakulás után elnök-vezérigazgatója voltam.

Tanácsadói munkát 2003 óta végzek, több könyvet és jegyzetet is írtam ebben a témakörben.

38

Év tapasztalat

1980 óta számos céget alapítottam, melyek milliárd forintot meghaladó éves árbevételt is meghaladták.

1200

Elégedett ügyfél

Az elmúlt 35 évben több mint 1200 elégedett ügyfelem volt.

3

kiadott könyv

Több könyvet és jegyzetet is írtam eddigi pályafutásom alatt.

Olvasd szakmai blogunkat,

amit ma már sok ezren kísérnek figyelemmel, ez által a legolvasottabb ilyen témájú blog Magyarországon.

Célok

Küldetés

Küldetésem, hogy a hazai közepes méretű cégekben a termelékenység emelkedjen. 2010-ben Magyarországon az egy főre eső (és a gépesítettség hatását kiküszöbölő módon kiszámolt) termelékenység nem éri el a 6 mFt/fő/év értéket – miközben az Európai Unióban ennek több mint duplája, Nyugat-Európában a triplája, Svájcban meg ennek négyszerese az átlag. Az Effectsysben használt termelékenység mutató (bővebben erről itt olvashat) elsősorban:

  • szervezettségtől, munkamegosztási rendtől, belső szabályzatoktól,
  • érdekeltségi, motivációs alapoktól,
  • vezetési kultúrától,
  • tervezési és controlling, illetve ebből következő norma rendszertől,
  • stratégiai megalapozástól és ezekhez hasonló tényezőktől függ,

és érdekes módon nincs köze a feltőkésítettséghez, gépesítettséghez. A termelékenység javítására kifejlesztett eljárásom minden hazai középvállalatban alkalmazható és segítségével garantáltan akár a duplájára növelhető kb. 2 év alatt.

Oszd meg a cikket egyik ismerősöddel!