Vállalkozásfejlesztés tréning
Hogyan küzdd le a vállalkozásod fejlődésének útjában álló láthatatlan akadályokat?
avagy mi az a 17 konkrét akadály, amelyekről nem is tudsz, mégis miattuk dolgozod halálra magad!

Ezt sehol sem tanítják!

Nem kertelek

26 év szakmai tapasztalat, 1.000 ügyféllel való közös munka után bátran ki merem jelenteni: vállalkozásod fejlődésének legnagyobb akadályai csak a fejedben léteznek!

Szomorú, hogy ezen akadályok nagy részét sehol nem tanítják, így jórészt magadnak kell menet közben, nem kevés veszteség és vesződség után rájönnöd. De ahogy a sportban is csak egy bizonyos szintig lehet eljutni edzők, segítők nélkül (amatőr szintig), ugyanígy igaz ez az üzleti életre is.

NEM FOGSZ TUDNI RÁJÖNNI EGYEDÜL

Hiába tanulsz, fejleszted magad, minden akadályra nem fogsz tudni rájönni egyedül, arról nem is beszélve, hogy egyáltalán felismered-e adott helyzetben, hogy egy bizonyos akadállyal állsz szemben, és azt hogyan kellene leküzdened?

Mondok egy szemléletes példát, ami bizony nagyon sok vállalkozóra, de a munkatársaikra is igaz. Ha egy forró fazék vízbe beleraksz egy békát, akkor azonnal kiugrik. Ha azonban langyos vízbe rakod, és lassan melegíted fel, akkor észre sem veszi és egyszer csak megfő!

Az elmélet ugyan vitatott, mármint a békával, de az ember mentálisan így működik, az egymás után következő kis változásokat nem nagyon érzékeljük, amíg már nem nagy a baj!

KÜZDESZ, DE NEM TUDOD MIVEL?!

Vagyis belülről nem fogod mindig látni, hogy változtatnod, egy új szintre kellene lépned, mert belülről minden más, mint kívülről. Arról nem is beszélve, ha olyan akadályokkal küzdesz, amiket nem is ismersz, akkor csak azt érzed, hogy küzdesz, de nem tudod mivel és miért, sőt, inkább küszködsz!

1. AZ EGYIK LEGFONTOSABB AKADÁLY

hogy nem ismered a vállalkozások fejlődési fázisait, és nem tudod pontosan, hogy most éppen melyikben is vagytok.

Jaj annak, aki benézi, hogy melyik fázisban van, mint az a szülő, aki egy tinédzsert cumival szeretne motiválni! Pedig az, hogy egy milliárdos cégben még mindent a cégtulajdonos dönt el, hogy nélküle senki nem tud megcsinálni semmit, legalább ilyen abszurd!

De a fejlődési fázisok nem ismerete csak az egyik kritikus akadály, ezen kívül van még 16 másik!

20 éve foglalkozom a vállalkozások növekedése során fellépő akadályok elhárításával, és ezek közül is kiemelkedik a 2014 nyarán Forbes Magazin címlapos Mannaszappan.hu.

A Mannaszappan 4x növekedésének titka

A tudatosan végzett cégépítésnek köszönhetően, amit a Manna 1,5 éves korában kezdtünk, 4 éves korára már menedzsment irányítja a céget, és a tulajdonos csak stratégiai ügyekkel, beruházásokkal, fejlesztésekkel foglalkozik, és napi ügyekkel nem.

De a legfontosabb, hogy a Manna akkor érte el a legnagyobb növekedést (egy éven belül 4x-es, 35-ről 125 főre!), amikor Emil már nem volt benne a napi irányításban! Pontosabban nem tudta volna ezt elérni, ha még a “jól bevált” egykezes módon akarta volna megoldani a forgalom növekedésével együtt járó problémákat!

Összeségében 6 év alatt épült fel egy olyan 8 országban működő, sikeres vállalkozás, amely 7. évében a tulajdonos nélkül is képes volt továbbműködni, mert 1 évre családosan külföldre költöztek!

De a legfontosabb az, hogy a Mannaszappan 6 év alatt sikeresen leküzdötte mind a 17 akadályt, amelyről a tréningen beszélni fogok!

6 év alatt!

Bizony, Te döntöd el, hogy 6 év alatt megbirkóztok egy vállalkozás fejlődésének 17 legfontosabb akadályával, vagy 30 évet vártok rá. Mindegyikre van példa, de a legtöbb azokra, akik végleg elakadtak valamelyik akadályon, és ezáltal soha nem voltak képesek elérni a kitűzött céljaikat.

Egy kérdés van csak ezek után: te is meg akarod csinálni 6 év alatt, vagy ráérsz 30 év alatt?

ÉN SZERETNÉK MINÉL TÖBB ILYEN SIKERSZTORIT AZ ORSZÁGBAN,
GYERE EL TRÉNINGEMRE ÉS MEGMUTATOM A MEGOLDÁST!
Ez a tréning

Kinek szól?

KÖZÉPVÁLLALKOZÓKNAK

akiknek már komoly cégük van, de körmükre ég a sok munka, már évek óta napi 10 órákat dolgoznak, mégsem érik el a kitűzött célokat, nem tudnak továbblépni, és igazán komoly fejlődést produkálni. A tréningen megmutatom az utat, hogyan építhetnek sokkal nagyobb céget, mint amit idáig el mertek képzelni úgy, hogy közben nem kell belehalni a munkába.

Kisvállalkozóknak

akiknek van egy jó, piac- és versenyképes termékköre (vagy szolgáltatása), szeretnének milliárdos céget építeni, de nem látják az utat, hogyan kell ezt csinálni! A tréningen részletesen megmutatom, hogy milyen akadályokat és hogyan kell ehhez leküzdeni.

Egy kérdés van csak, mi a buktató?

Buktató az van, összesen 17 olyan kritikus akadályt és a megoldását mutatom meg neked a tréningen, amelyek közül egy is gond nélkül megakasztja vállalkozásod fejlődését. Korábban készítettem erről egy 10 részes videó tanfolyamot, amely anyaga jelentősen kibővítve benne lesz a tréningben, íme pár résztvevő véleménye:

„Ha nem találom meg ezt a honlapot, akkor biztos belefulladtam volna az egykezes irányításba….. Sosem tudtam, hogy fogok kikerülni a mókuskerékből…  Nagyon köszönöm, hogy ráébresztettél miért nem tudok fejlődni…” Fehér Ágnes, Vesto Trans

 

„A fejlődési fázisokban magamra ismertem, hogy épp egy szintugrás előtt lépünk. Ez a “visszajelzés” mindenképp erőt ad. Az értékesítési vezetőmmel sikerült közös alapot létrehoznunk a videók miatt. Nem akarom, hogy a vállalkozás túlmutasson rajtam, vezetőn. A munkaerőpiaci helyzet elkeserítő. Nem is tudtam nagyon aludni az éjjel, mert agyaltam.

Arra jutottam még szélesebb körben és mértékben fogom kifejezni megbecsülésem azon emberek felé, akikkel 2018 eredménye létrejött. Szóval az anyag rávezetett, hogy nem a zsebem kell néznem, hanem hosszútávon kell gondolkodnom. Ezek az emberek lesznek a jövőbeli eredményes működés, vagy egyáltalán a cégem működésének záloga. Nagyon színvonalas volt az oktatóanyag sorozat. Gratulálok hozzá. Szeretnélek hamarosan személyen is megismerni egy képzésen, ugyanis véleményem szerint érik egy tréning.” Kiss Csaba, Colorinpress

 

„Szerintem ez így tökéletes a célját tekintve. Megerősített és új gondolatokat adott. Volt olyan előadás, amelyiket kétszer is megnéztem. Nagyon jókor jöttek nekem ezek a videók. Nagyon megerősítettek, hogy milyen irányba kell mennem, és további gondolatokat adott nekem.” Alkér Orsolya, Magánpénzügyi Akadémia

 

„Meglepően jó minőségű és korrekt volt az anyag ahhoz képest amikkel a magyar piacon találkoztam, szóval csak így tovább 🙂” Cseh Tamás, Allwin Informatika Kft.

 

„A 10 részes videó tanfolyamot nagyon hasznos anyagnak tartom. Sok olyan dolgot megtudtam belőle, ami segíthet a fejlődésben. Gondoltam, hogy nagyobb szerepet kell szánnom a termelékenység és a kontrollingra, nem elég csak a cash flowt figyelni. Minden nagyon egyértelműen, egyszerűen, lényegretörően volt megfogalmazva, így bár a könyvelés nem az én asztalom, ott sem merült fel kérdés. Sokkal érhetőbb volt minden videó, mivel konkrét példákon mutattad be az adott akadályokat. Személy szerint csak gratulálni tudok! Mihamarabb szeretnék időt szakítani a következő online tananyaghoz, esetleg személyes tréningre.” Bordács Balázs, BGB Solution s.r.o.

 

„Nagyon tetszett az egész tanfolyam. Velős, lényegre törő és azt hiszem ez nagyon sok kisvállalkozásnak akár az életét is megmentheti. Egyik ismerősöm – akivel közösen hallgattam hangoskönyvként – azt is felvetette, hogy oktatási anyag is lehetne mindazon diákoknál, akik vállalkozási ismereteket tanulnak. Nagyon örülök, hogy van ma ilyen ember Magyarországon, aki a problémák megfogalmazásán túl a kiutat is megmutatja. Köszönjük.” Schlakker Edit, Medence Művek Kft.

Nem lehetetlen 6 év alatt leküzdeni a 17 akadályt!

gyere el a tréningre és megmutatom hogyan csináltuk meg több ügyfelemnél!

A tréning

Részletei

Hotel Belvedere Budapest****

1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 11/A.

Parkolás

A tréning résztvevőinek a hotel mélygarázsában ingyenes.

Megközelítés

A Széll Kálmán tér felől a Szilágyi Erzsébet fasoron, kb. 200 m.

Előképzettség

Nem szükséges

Időpontja

2019. december 5. csütörtök

Hossza

8 óra (kb. 4×90 perc)
9:00-kb. 17:00-ig, (13:00-14:00-ig ebédszünettel)

Típusa

Kislétszámú (max. 12 fő), elméleti és gyakorlati képzés.

Részletes Tematika

1. Vállakozások ``ismeretlen`` fejlődési fázisai:

 • Milyen fejlődési fázisokon megy végig minden vállalkozás, ha tudsz róla, ha nem?
 • Milyen akadályok vannak az egyik fázisból a másikba való átlépés útjában?
 • Melyik fejlődési fázisból hogyan lehet továbblépni a következőre?
 • Mi köze a fejlődési fázisokhoz a kispolski vezetésnek és egy vonatszerelvénynek?
 • Mi köze mindennek nemcsak a munkatársak, hanem az alvállalkozók, beszállítók kiválasztásához is?
 • Hogyan lehet skálázni egy vállalkozást, hogy minél kevesebb stresszel járjon a fejlődés?

2. Mit jelent a vállalkozásodban dolgozni és a vállalkozásodon dolgozni:

 • Mi a legfőbb különbség egy igazi vállalkozó és az önfoglalkoztató között, avagy valójában miért magánvállalkozó a legtöbb cégtulajdonos?
 • Mi a legfőbb oka annak, hogy a legtöbb cégtulajdonos képtelen kikerülni a napi taposómalomból?
 • Egyáltalán ki alkalmas vállalkozónak, cégtulajdonosnak?
 • Milyen emberek nélkülözhetetlenek egy vállalkozásban ahhoz, hogy nagyra nőjön?

3. És jöjjön a legkeményebb dió: a vezető kiválasztás:

 • Milyen vezetők kellenek a cégedbe ahhoz, hogy kiléphess a napi feladatokból?
 • Ehhez képest hol tolja el a cégtulajdonosok 90%-a a vezető-kiválasztást, avagy mi az a feudalizmus light?
 • Hogyan építettünk páratlan menedzsmentet a Számlázz.hu-ban?
 • Igaz-e, hogy egy jó cégnek valójában 2 féle vezetője van?
 • Milyen feladataid lesznek azután, hogy már nem te irányítod napi szinten?
 • Ezeket a feladatokat miért nem bízhatod alkalmazottakra?

4. Mi van valójában a HR problémák mögött?

 • Mik a legfőbb okai annak, ha munkaerőhiány van a cégedben?
 • Mi a legfőbb oka annak, ha nem tudjátok megfizetni a piaci béreket, és mi a valódi megoldás?
 • Mi köze van a kontrollingnak, a vállalatirányítási rendszernek a HR problémákhoz?
 • Mi a fő különbség egy német és egy magyar vállalkozás működése között?
 • Mit tud tenni a mesterséges intelligencia a HR problémák megoldásáért?

6. Pénzügyek:

 • Miért az egyik legnagyobb akadály a fejlődésben a fekete pénzek jelenléte a vállalkozásodban?
 • Tudom, hogy sokak számára sci-fi, de hogyan lehet kifehéríteni a vállalkozásodat úgy, hogy versenyképesek is maradjatok és eközben nyereségesek is legyetek?
 • Mi az a mélyen meghúzódó probléma, ami miatt kénytelen vagy zsebből is fizetni a munkatársaidnak?
 • Több vállalkozás története, akiket sikerült pénzügyileg kifehérítenünk!

6. És jöjjön a legkeményebb dió, nem várt akadályok:

 • Mindent jól csinálsz, mégsem fejlődik vállalkozásod forgalma vagy nyeresége, vajon miért, milyen rejtélyes akadályok lehetnek még itt?
 • Egy cégtulajdonos tudásán és képességein is túlnőhet a vállalkozása, mi az ellenszer?
 • Mit tanulhat ez ügyben egy cégvezető a profi pókerjátékosoktól?
Kelkó Tamás
üzlet- és vállalkozásfejlesztő

Kelkó Tamás

A tréning házigazdája

Kelkó Tamás vagyok, a KELKO Consulting ügyvezetője, üzlet- és vállalkozásfejlesztő.

A 1993 óta több, mint 1.000 cégnek dolgoztam, ez alatt hihetetlen sok mindent láttam a gyakorlatban működni és nem működni. Világpiacon is versenyképes termékkel rendelkező vállalkozások százait láttam elakadni amatőr hibákon, és leragadni kisvállalkozói szinten (10-30 fős méret), miközben 15 év alatt a nemzetközi piacon akár 1.000 fős vállalattá is kinőhették volna magukat.

Miért van az, hogy Csehországban (amely lakosságra ugyanakkora, mint Magyarország) sokkal több cseh multicég létezik, mint Magyarországon, pl. az e-kereskedelemben a Notino 15 év alatt a semmiből egy 23 országban működő, 100 milliárdos forgalmú és 1.200 főt foglalkoztató modern vállalattá nőtte ki magát, miközben Magyarországon a legnagyobb e-kereskedelmi cég az Extreme Digital 3 évvel korábban indult, és csak 40 milliárdos, 260 főt foglalkoztató vállalkozássá tudta kinőni magát, pedig mennyivel drágább termékkel foglalkozik!

És akkor még nem beszéltünk a cseh Alza-ról, amely 240 milliárd Ft éves forgalommal rendelkezik!

Miért nincsenek Magyarországon ekkora vállalkozások?

A tréningen erre a kérdésre is megmutatom a választ.

Részvételi díj

Mivel ez egy új tréning, ezért most a Mikulásnak köszönhetően bevezető áron jöhetsz el!

 • A tréning díja 100.000,- Ft helyett 49.700,- Ft + Áfa!
 • Ha viszont hozol magaddal 2 embert, akkor te ingyen jöhetsz!
Catering

EBÉD, KÁVÉ

Teljes ellátást (3 fogásos ebéd, kávészünet kávéval, üdítőkkel, teasüteményekkel).

Személyes

KONZULTÁCIÓ (2 óra)

A tréninghez jár 2 órányi személyes konzultáció (vagy Skype), ahol konkrétan megnézzük, hogyan tudod alkalmazni a tanultakat a cégedben.

20 éve segítek kis- és középvállalkozásoknak arra a szintre eljutni, hogy az alapító tulajdonosnak már ne kelljen napi problémákkal, feladatokkal küzdenie, mégis stabilan fejlődjön a cége. Ez elég sok ügyfelemnek sikerült már, sőt, 10 felett van azok száma, akik sikeresen már el is adták cégüket (pl. Sprinter, JátékNet.hu, vagy az SH-Shop, a legnagyobb Nike kereskedő cég Mo-n). Még több ügyfelem segítettem át adott fejlődési fázisból a következőbe, közel 10 vállalkozásba vezettem be vállalatirányítási szoftvert (5-től a 100 felhasználóig), menedzseltem végig ingatlan projektet, építettem 1,5 mrd-os gyártó üzemet, szerveztem át 600 fős céget, létrehoztam fúzióval egy 15 mrd-os céget, vettem fel többszáz vezetőt, több ezer munkatársat más munkakörbe, készítettem marketing stratégiát, és még ki tudja mi mindent csináltam… Egy a lényeg, rengeteg vállalkozásban láttam be a színfalak mögé, rengeteg jó és rossz példát láttam, ezért van fogalmam róla, hogy a jól hangzó elméletekből mi és hogyan valósítható meg a gyakorlatban. A tréningjeimen a leggyakoribb visszajelzés, hogy életszagú, hasznos példáktól hemzsegő, és interaktív, nem félek a konkrét kérdésektől, mivel nem tréner, hanem elsősorban gyakorlati szakember vagyok.

Elvileg bármire, nagyon sok minden bele tud férni 2 órába, ha úgy állunk hozzá:

 • Volt, akivel egy mini cégátvilágítást csináltunk végig.
 • Volt, akinek megnéztem a vezetőit, hogy alkalmasak-e az ő helyének átvételére.
 • Volt, akivel megterveztük a következő évet, hogyan építse fel a vezetői csapatát.
 • Volt, akinek a kontrolling rendszer kialakításában segítettem.
 • Volt, akivel a jövőbeli céljait beszéltük át, hogy reálisak-e?
 • Volt, akivel azt néztük meg, hogy mennyire van eladható állapotban a cége, és mit kell még ahhoz megcsinálni?
 • Volt, akinek a fiával beszéltem, hogy alkalmas-e a vállalkozás átvételére, és milyen képzéseken kell még részt vennie ehhez?
 • Volt, akivel azt néztük meg, hogy milyen fejlesztéseket kell ahhoz még megcsinálnia, hogy a fia nagy biztonsággal átvehesse cége vezetését?