Teljes körű szervezetfejlesztés
Úgy érzed, hogy túlnőttétek magatokat?
Segítünk újragondolni céged struktúráját és a csapatot, olyan új alapokra helyezve, amely révén úgy növekedhettek többszörösére, hogy számodra ez nem jelent nagyobb leterheltséget!
Elégedett ügyfeleink

Rólunk mondták

Szervezetfejlesztés:

Miben vagyunk mások, mint a többi szervezetfejlesztő?

01.

A szervezetfejlesztők többsége nem ért a munkaerő toborzáshoz (mivel nem foglalkozik vele), és éppen ezért a munkaerőpiac aktuális állapotát sem ismeri, inkább arra van ráállva, hogy a meglévő csapatból hozza ki, amit lehet: tréningekkel, coachinggal, tanácsadással. Ez egy nagyvállalatnál nem probléma, mert van hr osztályuk, aki megoldja a toborzást, továbbá már alapból tudatosan felépített csapat van a náluk.

02.

Kis- és középvállalkozásoknál azonban ez nem igazán eredményes, főleg azoknál, akik dinamikus növekedésben vannak. Ennek két fő oka van: egy 10 fős vállalkozásba egészen más emberek kellenek, mint egy 30 fősbe, és sajnos a 10 fősbe felvett munkatársak csak kis része tud felnőni egy 30 fős cégben lévő kihívások szintjére!

03.

Egy 10 fős cégben a csapat nagyobb része olcsóbb, juniorabb munkatárs (sőt, gyakran sógor, koma, barát, ismerős), mint akire egy akár 20 fős cégnek lehetősége van. Éppen ezért, ha 10 fős céged van, és min. 20, vagy akár 100 fősre szeretnétek növekedni, akkor az garantáltan nem fog menni annak a csapatnak a nagyobb részével, akik most nálad dolgoznak! Ez a fő oka annak, hogy nagyon sok vállalkozás megáll a növekedésben, és nem tudnak egy bizonyos méret fölé nőni.

04.

A megoldás az, hogy tudatosan előre meg kell tervezni a következő 3 évet, hogy mikor milyen munkatársakat kell felvenned, mikor milyen kaliberűeket, mert ez fogja generálni a növekedést! Teljesen általános téveszme, hogy pl. a legjobb értékesítőket előbb-utóbb kinevezik értékesítési vezetővé (aki az esetek 95%-ban teljesen alkalmatlan vezetőnek), ahelyett, hogy felvennének egy profit, akit már máshol kiképeztek (mások fizették meg a tanulópénzt), és aki az elért eredményei alapján bizonyította, hogy maximálisan alkalmas az értékesítési vezetői feladatra.

05.

Az is fontos szempont, hogy min. akkora cégtől jöjjön, ahova a következő 3 évben szeretnétek felfejlődni, ugyanis így ismeri az odáig vezető utat, vagy azt a szintet! Ennek köszönhető, hogy azok a vállalkozások, akiknek dolgozunk, akár 4-5x gyorsabban fejlődnek, mint azok, ahol korábban jó alkalmazottból kinevezett vezetőkkel próbálkoznak. Vagy egyáltalán folyamatosan fejlődnek, mert az alkalmazottból kinevezett vezetőkkel próbálkozók az esetek nagy részében előbb-utóbb garantáltan elakadnak a növekedésben!

06.

Ez a STRATÉGIA TERVEZÉS / CSAPATÉPÍTÉS / HR tudás-kombó az, ami egyértelműen megkülönböztet minket a többi szervezetfejlesztő és tanácsadó cégtől!

Szervezetfejlesztési Esettanulmányok

Az alábbi esettanulmányok révén részletesen betekinthetsz, hogyan dolgozunk, milyen problémákra milyen megoldásokat találunk, és pontosan miben más a mi megközelítésünk a szervezetfejlesztésben, mint versenytársainké.

Esettanulmány

Egy 700 fős gyártó cég

450 projekt 2 éven belüli megvalósítása, köztük egy 1,3 mrd Ft beruházás.

Esettanulmány

Lakossági terméket gyártó cég

A vállalkozást alapjaiból kellett újragondolni

Dolgoztok

sikerdíjban is?

Igen, viszont nem 100%-osban. A cégfejlesztés csapatmunka, ahol közösen, csapatként dolgozunk. Mi komoly döntéselőkészítési munkát végzünk, felmérünk, elemzünk, eléd tárjuk a megoldást, viszont a döntéseket neked kell meghoznod, ezt nem tudjuk helyetted (pontosabban meg tudnánk, de nem hiszem, hogy engednéd). Pl. egy vezető felvételénél mindent megcsinálunk, de végül te hozod meg a döntést…

A cégépítés, szervezetfejlesztés nem olyan, mint a thai masszázs, ahol lefekszel egy ágyra, és hagyod a masszőrnek, hogy csináljon veled valamit, ami azután neked jó lesz, és közben te végig passzív vagy. Ez csapatmunka, ahol a döntéseket neked kell meghoznod, és utána következetesen a döntésednek megfelelően kell dolgoznod neked is. Pl. eldöntöd, hogy jó akkor legyen heti értekezlet, amiről senki nem késhet, még te sem!

Send this to a friend