Meglepő partizán akció egy álláskereső részéről II. rész

Meglepő partizán akció egy álláskereső részéről II. rész

Meglepő partizán akció egy álláskereső részéről II. rész 150 150 Vállalkozásfejlesztés blog

Szeptemberben írtam Tollas Attila nem hétköznapi álláskeresési módszeréről, amely a statisztikák szerint igencsak érdekelte az olvasókat. Kötelességemnek érzem ezért, hogy megírjam a történet folytatását és a kimenetelét.

Aki nem ismeri még az eredeti sztorit, itt olvashatja.

Attila élete nem változott meg hirtelen egy csapásra, pedig a sztorit átvette a Jobpilot és az Origo is. Elmondása szerint igazából csak egy cég érdeklődött munkaadói szemmel iránta, de mondja el ő, hogy mi is történt pontosan: A kihelyezés után rengeteg mail címre elküldtem a filmet tartalmazó linket. Kaptam pár érdeklődő levelet és az egyik írójával elkezdtem levelezni majd találkoztunk. A cég a Scotwork (Magyarország) Kft., akinek az ügyvezető igazgatója, Papp Zoltán pont a rendhagyó öltetem miatt figyelt fel rám.

Olyan emberre volt szüksége, aki egyedi megoldásokkal tud dolgozni és az alacsony büdzséből a legtöbbet kihozni. A Scotwork (Magyarország) tárgyalási készségfejlesztési tréninggel foglalkozó skót cég leányvállalata és mint ebben a szektorban, náluk sem működnek a hagyományos marketing eszközök.

Egy többkörös interjú sorozat vette kezdetét, aminek a közepén egy 3 napos tréningen is részt vettem, aminek a végén azt gondoltam, hogy ha nem vesznek fel, már ezért is megérte. Tudom, hogy ez nem a cégreklám helye, így aki hallott róla vagy részt vett rajta korábban, tudni fogja miről beszélek.

Jól megizzasztottuk egymást, ha jól számolom, a bér alkuval együtt 6 körön keresztül. A kiválasztásnál fontos szempont volt, hogy nem kizárólag marketing menedzsert keresett hanem egyben trénert is. Ez a szakma pedig távol állt tőlem.

A végeredmény: a Scotwork magyarországi, romániai, bulgáriai és a volt jugoszláv tagországok marketingmenedzsere vagyok és a tréneri képzésem befejezése után a cég trénere is egyben.

Összességében nagyon jól sült el a kampányom. Annak ellenére, hogy megosztó volt nagyon reméltem, hogy sikerrel járok.

Most már tudom, hogy a multi világba való bekerüléshez nem feltétlen az én megoldásom az út. Sajnos az uniformizálódás velejárója, hogy nehezen fogadják el az egyediséget. Ugyanakkor az én példámból és eredményemből kiindulva mindenkinek javaslom, hogy tegyen hozzá valamit a pályázatához.

Köszönöm a támogatást és a blog bejegyzés hozzászólásait, biztatásokat!

Tollas Attila

ui. Köszönöm Attilának még egyszer a tanulságos sztorit és kívánok neki ugyanolyan “nem szokványos” eredményeket az új munkahelyén is, mint amilyen a kampánya volt!

Kelkó Tamás

1993 óta dolgozom tanácsadóként: ebből 7 évet fejvadászként, 1999 óta pedig vállalkozásfejlesztési szakértőként, kifejezetten kkv-nak segítek elhárítani a növekedésük akadályait.

Összes bejegyzés tőle:Kelkó Tamás
6 hozzászólás

ÉRDEKEL A VÉLEMÉNYED:

Oszd meg a cikket egyik ismerősöddel!